mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Pon, 17/12/2007

Još nekoliko dana za upis

Investicioni fond Ilirika JIE - još nekoliko dana za upis investicionih jedinica

Javni poziv za upis investicionih jedinica fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE), traje još nekoliko dana, do petka 21.12.2007. godine. Sve informacije o ulaganju u investicione fondove generalno, kao i o ulaganju u fond Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) moguće je dobiti u sedištu Društva, Knez Mihailova 11-15/V sprat, svakim radnim danom od 8.30 do 17 časova, kao i putem besplatne telefonske linije: 0800 110 000 ili putem telefona 011 300 1000 kao i u svim ekspoziturama Volks banke.


Novinarska konferencija KD Investments
KD Ekskluziv 

Novinarska konferencija KD Investments

17. decembra 2007. godine održana je prva novinarska konferencija Društva za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd u hotelu Le Petit Piaf.

Govornici konferencije su bili: Matjaž Gantar, direktor KD Group koji je predstavio grupaciju KD Group, Dušan Lahe, direktor i predsednik Upravnog odbora KD Investments a.d. Beograd koji je predstavio firmu KD Investments a.d. Beograd i Aleksandar Antonijević, portfolio menadžer koji je predstavio fond KD Ekskluziv.

Još nekoliko dana za upis jedinica

Još nekoliko dana za upis jedinica

Još nekoliko dana za upis jedinica

Još nekoliko dana za upis jedinica

Pon, 10/12/2007

Ostvarena saradnja sa Volksbank a.d. Beograd

Društvo za upravljanje investicionim fondovima „Delta Investments“ a.d. Beograd jeµspostavilo poslovnu saradnju o posredovanju u prodaji investicionih jedinica fondova kojima društvo upravlja sa „Volksbank“ a.d. Beograd. Građani mogu posetiti bilo koju filijalu „Volksbank“ u Srbiji i na jednostavan i brz naĿin postati vlasnici „Delta Plus“ fonda bez naplate provizije za transfer novca klijentima za kupovinu investicionih jedinica ovog fonda.Saradnja sa "Volksbank" je omogućila i građanima Požarevca i Inđije da u svom gradu dobiju sve informacije vezano za investiranje u investicione fondove, kao i da pristupe "Delta Plus"-u, ali i svim drugim fondovima kojima će upravljati DZU "Delta Investments".

Kvartalni pregled poslovanja

Društvo za upravljanje investicionim fondovia "Delta Investments" a.d. Beograd je objavilo kvartalni pregled poslovanja otvorenog balansiranog investicionog fonda "Delta Plus" zaklju?no sa 30.11.2007. godine. Dokument možete pogledati ovde .

Pet, 07/12/2007

Podsetnik o primeni novog Prospekta i Skraćenog prospekta investicionog fonda "Delta Plus"

"Delta Investments" a.d.Beogradpodseća sve postojeće i buduće investitore da je 07.12.2007. godine “Delta Plus otvoreni balansirani investicioni fond otpo?eo sa primenom novog Prospekta i Skraćenog prospekta, na ?iji tekst je Komisija za hartije od vrednosti dala saglasnost 01.11.2007. godine (rešenje broj 5/0-35-7169/6-07).

Uto, 04/12/2007

Prvih šest meseci
Triglav penzija 

Prvih šest meseci "Triglav osiguranja" - prikupljeni fond 50.000 EUR

Dobrovoljni penzijski fond "Triglav penzija" u prva četiri meseca rada u Srbiji prikupio je imovinu od 50.000 EUR i ima 500 članova. Generalni direktor "Triglav penzije" Vojko Saksida rekao je na konferenciji za novinare da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i da su rezultati u skladu sa predviđanjima, prema kojima taj dobrovoljni fond planira gubitke u poslovanju u prvih pet godina.On je napomenuo da su dobrovoljni penzioni fondovi novina na našem tržištu tako da će se "Trgiglav penzija" maksimalno angažovati na edukaciji i informisanosti stanovništva o fondu, ali i da ljude ubedi u sigurnost takvog ulaganja.Saksida je naveo da je za dobrovoljne penzijske fondove veliki problem to što je prema Zakonu o doborovoljnim penzijskim fondovima, moguće ulagati samo u hartije od vrednosti kompanija koje su na listingu A Beogradske berze, a takvih, prema njegovim rečima, ima samo tri.On je naveo da je namera "Triglava" da na tržištu dobrovoljnog penzionog osiguranja u Srbiji premaši 10%."Triglav penzija" je sedmi penzioni fond u na našoj zemlji i predstavlja prvu grinfild investiciju "Triglav Grupe" u Srbiji.

Sre, 28/11/2007

Focus Premium 

Obaveštenje


Obaveštavamo sve sadašnje i buduće klijente i članove otvorenog investicionog fonda Focus Premium da je Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije donela Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Prospekta i Skraćenog prospekta investicionog fonda Focus Premium br. 5/0-38-7816/3-07 od 22.11.2007.godine.
Napred pomenuta akta možete pogledati i preuzeti u delu Regulativa, Opšta akta.


Pon, 26/11/2007

Javni poziv

Na osnovu člana 42. Zakona o investicionim fondovima (Službeni glasnik RS br. 46/2006) i člana 29. Pravilnika o uslovima za obavljanje delatnosti društva za upravljanje investicionim fondovima (Službeni glasnik RS br. 110/2006), a u skladu sa Rešenjem Komisije za hartije od vrednosti br: 5/0-34-7410/4-07 od 01.11.2007. godine o davanju dozvole za organizovanje otvorenog investicionog fonda, Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Ilirika DZU" a.d. Beograd, Knez Mihailova 11-15/V sprat (u daljem tekstu: Društvo) upućuje:

JAVNI POZIV
za upis i uplatu investicionih jedinica Otvorenog investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE)


1. NAZIV, SEDIŠTE I MATIČNI BROJ DRUŠTVA ZA UPRAVLJANJE

Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Ilirika DZU" a.d. Beograd, Knez Mihailova 11-15/V sprat , matični broj: 20338407, obavlja delatnost na osnovu Rešenja Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije br. 5/0-33-6452/5-07 od 20.09.2007. godine, a registrovano je u Agenciji za privredne registre Rešenjem br: BD 133393/2007.

Društvo vrši izdavanje/distribuciju investicionih jedinica Otvorenog investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (u daljem tekstu: Fond) u skladu sa Rešenjem Komisije za hartije od vrednosti br: 5/0-34-7410/4-07 od 01.11.2007. godine.

2. PRODAJNA CENA INVESTICIONE JEDINICE

Početna vrednost jedne investicione jedinice na dan organizovanja Fonda iznosi 1.000,00 RSD (hiljadu dinara).

Minimalni ulog člana u Fond jeste jedna investiciona jedinica uvećana za vrednost naknade za kupovinu.

3. PRAVA I OBAVEZE ČLANA FONDA

Upisom i uplatom investicionih jedinica član Fonda stiče sledeća prava:
1)srazmerni deo prinosa od ulaganja,
2)povlačenje i raspolaganje akumuliranim sredstvima,
3)srazmerni deo imovine investicionog fonda u slučaju prestanka fonda.

4. SVRHA IZDAVANJA INVESTICIONIH JEDINICA

Svrha izdavanja investicionih jedinica po osnovu ovog javnog poziva je prikupljanje novčanih sredstava radi organizovanja otvorenog investicionog fonda Ilirika JIE.

5. DATUM POČETKA UPISA I UPLATE I ROK ZA UPIS I UPLATU INVESTICIONIH JEDINICA

Početak upisa i uplate investicionih jedinica je 29.11.2007. godine.

Rok za upis i uplatu investicionih jedinica traje 23 dana i ističe 21.12.2007. godine.

Po isteku roka za upis i uplatu investicionih jedinica po osnovu ovog Javnog poziva, Društvo će, u skladu sa članom 27. Zakona o investicionim fondovima, pristupiti upisu Fonda u Registar investicionih fondova koji vodi Komisija za hartije od vrednosti.

Ilirika JIE se smatra organizovanim danom upisa u Registar investicionih fondova, nakon čega Fond započinje sa radom.

Ukoliko se ne prikupe minimalna novčana sredstva u iznosu od 200.000,00 EUR-a, u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan isteka roka za upis i uplatu, kastodi banka će u roku od 8 dana, od isteka roka za upis i uplatu, izvršiti povraćaj prikupljenih novčanih sredstava svim licima koji su izvršili upis i uplatu.

6. NAČIN UPISA I UPLATE INVESTICIONIH JEDINICA

Kupci investicionih jedinca mogu biti fizička i pravna, domaća i strana lica. Ponuđene investicione jedinice se plaćaju u novcu. Upis i uplata vrše se običnim postupkom upisa i uplate prema dole navedenoj proceduri.

Upis investicionih jedinica se vrši u sedištu Društva za upravljanje investicionim fondovima "Ilirika DZU" a.d. Beograd, Knez Mihailova 11-15/V sprat svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 časova, kao i u svim ekspoziturama Volksbank a.d. Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165g. Spisak ekspozitura Volksbank a.d. Novi Beograd u kojima je moguće izvršiti upis investicionih jedinica dostupan je na internet adresama www.volksbank.co.yu i www.ilirika-dzu.co.yu. Kako bi član pristupio Fondu, dužan je da podnese pismeni zahtev za kupovinu investicionih jedinica, tj. da potpiše ugovor o pristupanju Fondu.

Primerak zahteva za kupovinu investicionih jedinica daje se licu koje vrši upis na licu mesta, dok potvrdu o kupovini investicionih jedinica dobija na adresu iz ugovora o pristupanju u roku od 5 dana od dana upisa Fonda u Registar investicionih fondova.

Uplata investicionih jedinica vrši se uplatom novčanih sredstava na dinarski račun Fonda br: 340-
11000957-48 koji se vodi kod Erste banke a.d., Novi Sad.

Nerezidenti mogu kupovati investicione jedinice i uplatama na devizni račun Fonda, čija je specifikacija dostupna na internet adresi Društva. U tom slučaju, sledećeg radnog dana od dana priliva, kastodi banka vrši konverziju celokupnog iznosa uplaćenog u stranoj valuti u dinare, odnosno konverziju u investicione jedinice. Sredstva uplaćena u stranoj valuti ulaze u obračun vrednosti imovine fonda tek nakon njihove konverzije, odnosno najkasnije narednog radnog dana od dana priliva.


Za vreme trajanja ovog Javnog poziva, kupci investicionih jedinica mogu upisati i uplatiti ograničen broj investicionih jedinica, tako da po registraciji Fonda kod Komisije za hartije od vrednosti imaju najviše 10% od ukupne vrednosti imovine fonda koji je registrovan.

Nakon upisa Ilirika JIE fonda u Registar investicionih fondova pri Komisiji za hartije od vrednosti RS, kupovina investicionih jedinica vršiće se u skladu sa zakonskim ograničenjima.

7. BROKERSKO DILERSKO DRUŠTVO I/ILI KASTODI BANKA KOJA UČESTVUJE U ORGANIZOVANJU JAVNE PONUDE INVESTICIONIH JEDINICA

Društvo vrši distribuciju investicionih jedinica preko svog sedišta Knez Mihailova 11-15/V sprat, kao
i preko posrednika Volksbank a.d. Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165g. Spisak ekspozitura Volksbank a.d. Novi Beograd u kojima je moguće izvršiti upis investicionih jedinica dostupan je na internet adresama www.volksbank.co.yu i www.ilirika-dzu.co.yu.

Sve informacije vezane za ovaj javni poziv, odnosno upis i uplatu investicionih jedinica moguće je dobiti putem telefona: +381 11 330 1000 kao i putem email adrese: info-fond@ilirika.co.yu .

Kastodi banka Fonda Ilirika JIE je Erste bank a.d., Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 85b, koja obavlja poslove Kastodi banke na osnovu Rešenja Komisije za hartije od vrednosti br. 5/0-11-1920/4-07 od 27.04.2007. godine.

U Beogradu, 26.10.2007. godine



Radomir Kovačević
Direktor Društva

Milan Kovač
Portfolio menadžer

Javni poziv za upis investicionih jedinica

Javni poziv za upis investicionih jedinica

Javni poziv za upis investicionih jedinica

Javni poziv za upis investicionih jedinica

Pet, 23/11/2007

KD Ekskluziv 

Početak upisa i uplata investicionih jedinica fonda KD Ekskluziv

Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd u petak 23. 11. 2007. godine objaviće javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda KD Ekskluziv u dnevnim novinama Politika.

Rok za upis i uplatu investicionih jedinica traje 20 (dvadeset) radnih dana i ističe 20. 12. 2007. godine. Sve informacije možete da dobijete pozivom na besplatni telefon 0800 102 103.

Čet, 15/11/2007

Raiffeisen Akcije 

Društvo dobilo rešenje o davanju saglasnosti na imenovanje direktora

Društvo je 08.11.2007 godine dobilo rešenje broj 5/0-36-7592/3-07 o davanju saglasnosti na imenovanje direktora Raiffeisen INVEST a.d. Beograd Društva za upravljanje investicionim fondovima. Društvo je dobilo saglasnost na odluku skupštine kojom se za direktora Društva imenuje Jovana Kršikapa. G-djica Kršikapa stupa na dužnost 15.11.2007 godine.

Raiffeisen Akcije 

Društvo dobilo rešenje o davanju saglasnosti na izmene prospekta

Društo je 08.11.2007. godine dobilo rešenje broj 5/0-38-7610/3-07 o davanju saglasnosti na izmene prospekta otvorenog investicionog fonda Raiffeisen AKCIJE. Izmene teksta prospekta i skraćenog prospekta odnose se na promenu podataka o Društvu i to: promeni podataka o direktoru (Jovana Kršikapa) i dopuna biografije Novaković Branka, člana upravnog odbora. Odluku možete naći .

Raiffeisen CASH 

Društo je 08.11.2007. godine

Društo je 08.11.2007. godine dobilo rešenje broj 5/0-38-7610/3-07 o davanju saglasnosti na izmene prospekta otvorenog investicionog fonda Raiffeisen AKCIJE. Izmene teksta prospekta i skra?enog prospekta odnose se na promenu podataka o Društvu i to: promeni podataka o direktoru (Jovana Kršikapa) i dopuna biografije Novakovi? Branka, člana upravnog odbora. Odluku možete na?i ovde.

Raiffeisen CASH 

Društvo je 08.11.2007 godine

Društvo je 08.11.2007 godine dobilo rešenje broj 5/0-36-7592/3-07 o davanju saglasnosti na imenovanje direktora Raiffeisen INVEST a.d. Beograd Društva za upravljanje investicionim fondovima. Društvo je dobilo saglasnost na odluku skupštine kojom se za direktora Društva imenuje Jovana Kršikapa. G-djica Kršikapa stupa na dužnost 15.11.2007 godine.

Raiffeisen WORLD 

Društo je 08.11.2007. godine

Društo je 08.11.2007. godine dobilo rešenje broj 5/0-38-7610/3-07 o davanju saglasnosti na izmene prospekta otvorenog investicionog fonda Raiffeisen AKCIJE. Izmene teksta prospekta i skra?enog prospekta odnose se na promenu podataka o Društvu i to: promeni podataka o direktoru (Jovana Kršikapa) i dopuna biografije Novakovi? Branka, člana upravnog odbora. Odluku možete na?i ovde.

Raiffeisen WORLD 

Društvo je 08.11.2007 godine

Društvo je 08.11.2007 godine dobilo rešenje broj 5/0-36-7592/3-07 o davanju saglasnosti na imenovanje direktora Raiffeisen INVEST a.d. Beograd Društva za upravljanje investicionim fondovima. Društvo je dobilo saglasnost na odluku skupštine kojom se za direktora Društva imenuje Jovana Kršikapa. G-djica Kršikapa stupa na dužnost 15.11.2007 godine.

Sre, 14/11/2007

Dunav fond 

Ukidanje mailing liste

Zbog tretiranja slanja investicione jedinice na email prijavljenih posetilaca kao slanja neželjene pošte (spam) od strane odredjenih servera, prinudjeni smo da ovaj servis od danas ukinemo.

Podsećamo, vrednost investicione jedinice objavljujemo svakim radnim danom na internet prezentaciji Fonda i dnevnom listu BLIC.
Page 30 Previous page 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Next page

Pretraga