mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Čet, 28/08/2008

Obaveštenje

U skladu sa Obaveštenjem od 28.07.2008.godine o primeni novih Pravila poslovanja, a na osnovu Rešenja Komisije za hartije od vrednosti br. 5/0-35-3946/6-08 od 24.07.2008. godine, o davanju saglasnosti na opšta akta društva za upravljanje investicionim fondovima, Focus Invest Društvo za upravljanje investicionim fondovima a.d. Beograd, Omladinskih Brigada 90a/I, primenjivaće nova Pravila poslovanja počevši od 28.08.2008.godine. Prečišćeni tekst Pravila poslovanja, možete pogledati u odeljku .

Uto, 26/08/2008

KD Ekskluziv 

NOVI REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ

REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ (17.08-22.08.2008)
Rumusko tržište kapitala: Kao i ostali regionalni indeksi, rumunski BET je u sezoni odmora i malih prometa ubeležio pad od 3,81% na nedeljnom nivou uprkos velikom broju pozitivnih korporativnih i makro-ekonomskih vesti iz Rumunije. Od ekonomskih vesti izdvajamo izjavu ministra finansija Varujana Vozganijana da je rast BDP-a za prvih 6 meseci 2008 iznosio 8,6% zbog dobre godine za poljoprivredu.

Čet, 21/08/2008

KOMBANK InFond 

Polugodišnji finansijski izveštaji Na osnovu č...

Polugodišnji finansijski izveštaji

Na osnovu člana 83. Pravilnika o uslovima za obavljanje delatnosti društva za upravljanje investicionim fondovima, Društvo za upravljanje investicionim fondovima KomBank INVEST AD, Makedonska 29, Beograd objavljuje:
1. Polugodišnji finansijski izveštaj Društva za upravljanje investicionim fondovima KomBank INVEST a.d. Beograd ;
2. Polugodišnji finansijski izveštaj o.i.f. KomBank IN FOND .


Od 01.09.2008 vrednost investicione jedinice fonda Ilirika JIE biće objavljivana u dnevnom listu Politika

Ilirika DZU a.d. koja upravlja Fondom Ilirika JIE sklopila je ugovor o objavljivanju vrednosti investicione jedinice Fonda sa medijskom kućom Politika. Početak realizacije ugovora je ponedeljak 01.09.2008 kada će početi objava vrednosti jedinice na dnevnom nivou u listu Politika. Poslednji dan objave vrednosti jedinice u dnevnom listu Večernje novosti je 29.08.2008 godine.

Uto, 19/08/2008

KD Ekskluziv 

REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ

REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ (10.08-15.08.2008)
Bugarsko tržište kapitala: Bugarski indeks Sofix je proteklu nedelju završio sa minimalnim rastom od 0.4% i nastavkom trenda letnje stagnacije, kao i na većini balkanskih tržišta. Jedna od najvećih novina iz Bugarske je bilo i zvanično uvođenje tzv. Short selling tipa trgovanja koje se trenutno odnosi samo na nekoliko najlikvidnijih bugarskih akcija, radi dalje ekspanzije u poslovanju Bugarske Berze kao i optimizacije trgovanja i dodatnih investicionih strategija za investitore.

Pet, 15/08/2008

Ilirika ProActive 

FIMA SEE Activist

Vrednosti obračunate na dan 14. avgust 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 98.184.529,34 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 9.798,86 RSD

Jubmes Aktiv 

Objavljivanje vrednosti investicione jedinice

Počevši od ponedeljka 18.08.2008. godine, dnevna vrednost investicione jedinice fonda JubmesAktiv će biti objavljivana u dnevnom listu Politika.

Čet, 14/08/2008

KD Ekskluziv 

Intervju sa dr. Petrom Groznikom, Direktorom investicionog sektora KD Skladi- časopis Biznis

" U Sloveniji ima mesta za srpske kompanije"
Čitav intervju možete da pogledate OVDE.

Uto, 12/08/2008

Triumph 

Završen javni poziv za upis i uplatu akcija fonda TRIUMPH ELITE

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel Asset Management završilo je u ponedeljak, 11. avgusta, javni poziv za upis i uplatu akcija zatvorenog investicionog fonda TRIUMPH ELITE.

Osnivačka sednica Skupštine akcionara fonda TRIUMPH ELITE održaće se u četvrtak, 14. avgusta, nakon čega sledi njegov upis u registar Agencije za privredne registre, kao i Registar investicionih fondova Komisije za hartije od vrednosti.

Fond TRIUMPH ELITE predstavlja prvi zatvoreni investicioni fond u Srbiji koji će više od 50 odsto svoje imovine ulagati u akcije i udele firmi kojima se ne trguje na berzi, a koje pripadaju sektoru nekeretnina, građevinarstva i infrastrukture. Preciznije rečeno, sredstva ovog fonda biće ulagana u konkretne projekte izgradnje stambeno-poslovnih zgrada, hotela i industrijskih objekata za kojima na domaćem tržištu postoji velika potražnja, a čiji su pokretači i nosioci pomenute firme.

Javni poziv za upis i uplatu akcija zatvorenog investicionog fonda TRIUMPH ELITE objavljen je 16. juna i trajao je do 11. avgusta 2008. godine.

Pet, 08/08/2008

Jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa ( j i e) dostupne u filijalama Ŀačanske banke

08.08.2008. Saopštenje za javnost Jedinice investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) dostupne u filijalama Čačanske banke Ugovorom između Ilirike, Društva za upravljanje i Čačanskom bankom svim novim ulagačima pruža se mogućnost pristupa otvorenom investicionom fondu Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) kroz brojne filijale Čačanske banke. Ovakvom saradnjom Čačanska banka omogućava fizičkim i pravnim licima da pristupe fondu Ilirika JIE putem svojih filiala širom Srbije. Investicioni fond Ilirika JIE uspešno posluje od početka 2008. godine u Srbiji, a imovina Fonda investirana je na rastućim tržištima Jugoistočne Evrope sa fokusom na tržište kapitala u Srbiji. Fond Ilirika JIE je namenjen svim ulagačima, fizičkim i pravnim, kao i domaćim i stranim licima, koji žele ostvarenje visokog prinosa ulaganjem u diversifikovani portfolio. Prema prospektu, Ilirika JIE kao fond rasta imovine ulaže najmanje 75% svoje imovine u akcije. Ilirika upravlja sa jednim fondom u Srbiji, 10 investicionih fondova u Sloveniji, 3 f

Jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa ( j i e) dostupne u filijalama ?ačanske banke

08.08.2008. Saopštenje za javnost Jedinice investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) dostupne u filijalama Čačanske banke Ugovorom između Ilirike, Društva za upravljanje i Čačanskom bankom svim novim ulagačima pruža se mogućnost pristupa otvorenom investicionom fondu Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) kroz brojne filijale Čačanske banke. Ovakvom saradnjom Čačanska banka omogućava fizičkim i pravnim licima da pristupe fondu Ilirika JIE putem svojih filiala širom Srbije. Investicioni fond Ilirika JIE uspešno posluje od početka 2008. godine u Srbiji, a imovina Fonda investirana je na rastućim tržištima Jugoistočne Evrope sa fokusom na tržište kapitala u Srbiji. Fond Ilirika JIE je namenjen svim ulagačima, fizičkim i pravnim, kao i domaćim i stranim licima, koji žele ostvarenje visokog prinosa ulaganjem u diversifikovani portfolio. Prema prospektu, Ilirika JIE kao fond rasta imovine ulaže najmanje 75% svoje imovine u akcije. Ilirika upravlja sa jednim fondom u Srbiji, 10 investicionih fondova u Sloveniji, 3 fonda u Hrvatskoj, 2 investiciona fonda u Makedoniji, kao i sa jednim fondom u BiH. Gregor Žvipelj, Direktor Društva za upravljanje Ilirika izjavio je da će širenje palete novih finansijskih proizvoda, kao što su investicioni fondovi, pozitivno uticati na budućnost tržišta kapitala u Srbiji. Putem filijala Čačanske banke, potencijalnim ulagačima olakšan je pristup finansijskim uslugama Ilirike. Aleksandar Ćalović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Čačanske banke, izrazio je zadovoljstvo što je Čačanska banka ostvarila poslovnu saradnju sa fondom Ilirika, jednim od lidera na polju finansijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. Čačanska banka će u saradnji sa investicionim fondom Ilirika JIE, biti u mogućnosti da pravnim i fizičkim licima omogući investiranje u veći broj domaćih i stranih akcija, kao i pristup onim tržištima Jugositočne Evrope, koja ovim licima ne bi bila dostupna da nastupaju samostalno, kao pojedinačni investitori. Ovo je početak saradnje, a pozitivne rezultate tek očekujemo u narednom periodu, izjavio je Ćalović. Ovim ugovorom Ilirika DZU proširila je svoju prodajnu mrežu na 14 filijala Čačanske banke, pokrivajuci sve vece gradove u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Niš, Kraljevo, Kragujevac, Užice, Šabac, Gornji Milanovac, Jagodinu, Aranđelovac, Kruševac, Valjevo, Čačak. Detaljan spisak svih novih pristupnih mesta investicionog fonda Ilirika JIE, filijala Čačanske Banke sa adresom i radnim vremenom, kao i dnevne promene vrednosti investicionih jedinica možete pronaci na sledecim web stranama: www.cacanskabanka.co.rs ; www.ilirika-dzu.co.yu; i www.moj-fond.rs .

Jedinice investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) dostupne u filijalama Čačanske banke

Ugovorom između Ilirike, Društva za upravljanje i Čačanskom bankom svim novim ulagačima pruža se mogućnost pristupa otvorenom investicionom fondu Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) kroz brojne filijale Čačanske banke.

Sre, 06/08/2008

Ilirika ProActive 

Registrovan FIMA SEE Activist

FIMA SouthEastern Europe Activist je prvi zatvoreni investicioni fond u Srbiji upisan u Registar investicionih fondova, a ujedno i prvo akcionarsko društvo osnovano javnom ponudom akcija. Ukupan prikupljeni kapital iznosi 100.200.000.00 RSD dok trenutnu vlasničku strukturu čini 30 akcionara. FIMA SEE Activist će ulagati u akcije kompanija male i srednje tržišne kapitalizacije od 10 do 50 milona evra. Upravo ovaj segment krije kompanije koje, prema svojim poslovnim rezultatima, imaju veoma visok potencijal za rast u narednom periodu i od kojih se očekuju atraktivni prinosi za ulagače. "U toku upisa i uplate akcija osnivačke emisije, koja je uspešno izvršena, upisan je ukupan broj od 10.020 akcija. Akcije FIMA SEE Activista će u narednom periodu biti listirane na Beogradskoj berzi, te će se tako investitorima pružiti mogućnost da u sekundarnom trgovanju investiraju u ovaj fond.", izjavio je Milan Marinković, direktor društva FIMA Invest. Pojava zatvorenih fondova može uticati na veću efikasnost srpskog tržišta kapitala jer su zatvoreni fondovi dugoročni ulagači u kompanije, pa mogu vršiti uticaj na uprave kompanija za poboljšanje korporativnog upravljanja. Upravo takav, aktivistički pristup biće karakteristika FIMA SEE Activist fonda. Zatvoreni fond je namenjen prevashodno investitorima sa iskustvom i većim investicionim potencijalom, ali i svima onima koji žele da svoje portfelje dodatno diversifikuju.


Triumph 

Dan otvorenih vrata u kompaniji Citadel

Predstavnici kompanije Citadel predstavili su danas, na manifestaciji pod nazivom Dan otvorenih vrata, prednosti ulaganja u zatvorene investicione fondove, kao i sve mogućnosti koje građanima pruža takav vid ulaganja.

Manifestacija Dan otvorenih vrata u kompaniji Citadel imala je za cilj da novinarima brojnih redakcija u zemlji pruži šansa da se detaljnije upoznaju sa način na koji posluju društva za upravljanje investicionim fondovima na domaćem tržištu, ali i najaktuelnijim zbivanjima na Beogradskoj berzi.

Portfolio menadžer zatvorenog investicionog fonda TRIUMPH ELITE Miroslava Blažić je, tom prilikom, još jednom napomenula da će taj fond više od 50 odsto svoje imovine ulagati u akcije i udele firmi kojima se ne trguje na berzi, a koje posluju u sektoru nekretnina, građevinarstva i infrastrukture.

- Sve naše analize su pokazale da će se rast cena u sektoru nekretnina u našoj zemlji nastaviti, a naročito kako se Srbija bude dalje približavala Evropskoj uniji. Osim toga, svi smo svesni činjenice da je potražnja na domaćem tržištu nekretnina izuzetno velika, te je imajući u vidu ta dva razloga sasvim razumljivo zbog čega smo se opredelili da sredstva fonda TRIUMPH ELITE prvenstveno ulažemo u firme iz ovog sektora - istakla je Blažićeva.

Javni poziv za upis i uplatu akcija zatvorenog investicionog fonda TRIUMPH ELITE trajaće do 11. avgusta, a sam upis je moguće obaviti isključivo u , kao kastodi banci Fonda.

O trenutnoj situaciji na domaćem finansijskom tržištu, kao i samom poslovanju kompanije Citadel, tokom današnjeg druženja sa novinarima, govorili su i generalni direktor Društva Citadel Asset Management Aleksandar Krtinić, direktor brokersko-dilerske kuće Citadel Securities Aleksandar Bojović, potpredsednik u kompaniji Citadel Financial Advisory Vladan Mutavdžić, menadžer za ljudski kapital Ana Bojović i menadžer za komunikacije kompanije Citadel Ivan Aranđelović.

Pon, 04/08/2008

SEEbiz.eu | Hypo Penzije 

Hypo pokrenuo i osmi penzijski fond u Srbiji

Beograd -- U Srbiji je danas počeo da radi osmi dobrovoljni penzijski fond - Hypo, čija je visina osnovnog kapitala 1,4 miliona dinara. Hypo penzije uzima naknadu od tri odsto prilikom uplate, a naknada za jednokratne uplate veće od sto hiljada dinara kreće se od dva odsto za uplate veće od osam miliona dinara do 2,75 odsto za uplate do pola miliona dinara.

B92

I osmi penzijski fond u Srbiji

Hipo penzije uzima naknadu od tri odsto prilikom uplate, a naknada za jednokratne uplate veće od sto hiljada dinara kreće se od dva odsto za uplate veće od osam miliona dinara do 2,75 odsto za uplate do pola miliona dinara. Klijenti mogu u fond da uplaćuju svakog meseca, svaka tri meseca, na pola

Čet, 31/07/2008

KD Ekskluziv 

REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ

Regionalni berzanski izveštaj hrvatskog, rumunskog i bugarskog tržišta kapitala u periodu od 18. jula do 25. jula 2008. godine

REGIONALNI BERZANSKI IZVEŠTAJ (18.07.-25.07.08)
Hrvatsko tržište kapitala:
Prošle nedelje na Zagrebačkoj berzi nivo CROBEX-a ostao je gotovo nepromenjen završivši trgovanje na nivou od 3.637,69 bodova. Deonice HT-a je zabeležila promet od 30,6 miliona kuna uz porast vrednosti od 1,43%. U očekivanju objavljivanja ponude MOL-a za Inu ,deonice iste kompanije ostvarile su nedeljni promet od 90,6 miliona kuna i pad vrednosti od 0,85%...


Sre, 30/07/2008

Od 1.avgusta jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa (JIE) u ekspoziturama agrobanke

Od 1.avgusta jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa (JIE) u ekspoziturama agrobanke

Od 1.avgusta jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa ( j i e) u ekspoziturama agrobanke

Od 1.avgusta jedinice investicionog fonda ilirika jugoistočna evropa ( j i e) u ekspoziturama agrobanke

Od 1.avgusta jedinice Investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) u ekspoziturama Agrobanke

Investicioni fond Ilirika Jugoistocna Evropa i Agrobanka a.d. od 1. avgusta pocinju poslovno tehnicku saradnju. Investicione jedinice ovog investicionog fonda prodavace se i preko poslovne mreže Agrobanke, za pocetak u 3 filijale, odnosno 3 ekspoziture Agrobanke u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, a od jeseni i preko kompletne poslovne mreže Agrobanke od 126 organizacionih jedinica.
Page 20 Previous page 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 38 Next page Page 30

Pretraga